Zastřešení

Zastřešení je velmi důležitým doplňkem Vašeho bazénu.

Zastřešení bazénu výrazně prodlužuje koupací sezonu a zvyšuje komfort a užitnou hodnotu.Je také důležitou součástí péče o vodu, díky uzavřenému prostoru se do vody nedostanou nečistoty z okolí bazénu a tím se snižují náklady na údržbu vody. Významně také prodlužuje samotnou životnost bazénu.

Snížíte náklady na ohřev bazénové vody. Voda pod zastřešením má o 5 – 10 °C vyšší teplotu než  voda v bazénu bez zastřešení. Voda pod zakrytím si udržuje stálou teplotu a to i v případě několika po sobě jdoucích chladných nebo deštivých dní.

Zastřešení tedy plní mnoho užitečných funkcí. Tou nejdůležitější je ale bezpečnost. Zastřešení bazénu lze snadno uzamknout a tím zabráníme pádu dětí nebo domácích mazlíčků do vody.



        
 

Hlavní výhody zastřešení

Zvýšení teploty vody

Zabránění znečišťování vody                                  

Snížení nákladů na ohřev                                                     

Menší náklady na údržbu vody

Zvýšení bezpečnosti pro Vaše děti
 

     

Při výběru vhodného zastřešení pro Váš bazén dbejte na to, aby:

 

Vkusně dotvářelo estetický pohled na Vaši zahradu. Vhodná povrchová úprava ladila s jinou dominantou zahrady jako je např. pergola, apod. odstín dřevodekor, champagne atd.

 

Konstrukce musí být masivní a pevná – silnostěnné profily atd.

 

Použita kvalitní výplň. K zastřešení bazénů doporučujeme Lexan 5RS, toto označení je pro 4 komorové provedení, které zaručuje nejmenší únik tepla přes výplň a má oboustranný UV filtr - nekřehne. Zde je možnost výběru z několika odstínů. Dále je možno použít výplň PC 4mm (jako sklo) – nemá tak dobré tepelněizolační vlastnosti jako Lexan zato je však naprosto průhledné a splývá tak více s okolím bazénu.

 

Použité kolejnice ve stejné barvě jako je zastřešení, plně pochůzné, nízké.